.

Актуелности

VII Самит фотографа екс Југославије

Отворен 7. Самит фотографа екс Југославије

Опширније...

Октобарска награда Лесковачком културном центру

Лесковачки културни центар је данас добио Октобарску награду града Лесковца - Медаљу за организацију Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије "LIFFE", који је протеклих десет година окупио најзначајнија редитељска и глумачка имена са простора бивше Југославије и постао један од најреспеткабилнијих у региону.

Опширније...

Андрић урадио огромно доброчинство нашој култури

Најновији роман Владимира Пиштала "Сунце овог дана: Писмо Андрићу" представљен је јуче у Лесковачком културном центру. О овом делу, чији је излазак из штампе проглашен књижевним догађајем године, говорили су аутор и уредник издања Ненад Шапоња. "Андрић је често гледан мртвим очима, ја желим да живим очима видимо живог Андрића", рекао је Пиштало, додајући да је велико питање да ли је наш Нобеловац био реалист, али да је свакако веома емотиван писац који јако поштује страст.

Опширније...

ПРИЈЕМ НОВИХ ЧЛАНОВА "АБРАШЕВИЋ"

У току је пријем нових чланова "АБРАШЕВИЋ"

Одржан концерт у оквиру турнеје "Le Tour de Sax"

У Камерној сали Лесковачког културног центра у уторак, 3. октобра у 20 сати је одржан џез концерт у оквиру "Le Tour de Sax" турнеје коју организују фестивал "Belgrade SAXperience" и Француски институт у Србији, уз подршку Societe Generale Srbija. Циљ ове концертне турнеје у десет градова Србије је децентрализација културе и упознавање са француским уметницима. У Лесковцу су наступили џез саксофониста Иго Афетуш и Угљеша Новаковић квартет. Иго Афетуш је завршио конзерваторијуме CRR и CNSM у Паризу, потврђени је солиста и импровизатор, свирао је у познатим биг бендовимна. Након Лесковца, наступиће у Дому омладине у Београду. Партнер организатора турнеје је Лесковачки културни центар. 

Промоција новог романа Владимира Пиштала

Промоција најновијег романа Владимира Пиштала "Сунце овог дана: Писмо Андрићу" биће одржана у уторак, 3. октобра у 19 сати у холу на спрату Лесковачког културног центра. 

Опширније...

Карте

  • 1.jpg
  • 2.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

FAPOR

Fapor full colour

5. FAPOR - пријава за селекцију

АБРАШЕВИЋ

plakat

Фестивал сценских минијатура

scenske minijature poster

 

 Образац за пријаву можете преузети овде:

Преузмите наш лого

Мапа