.

Актуелности

РЕВИЗОР НАШ НАСУШНИ


(да нас увек и свуда подсећа од ког смо материјала саздани и да вук длаку мења али човек своју нарав никада)
На горе речено су нас овог лета дивно подсетили глумци Лесковачког културног центра, играјући ,сад већ, архетипски комад Николаја Гогоља који је означио прелаз из једног доба у друго и пресудно утицао на генерације потоњих писаца, на свим меридијанима, а у Србији посебно на Милована Глишића и Бранислава Нушића.

Опширније...

У крупном плану: Горица Поповић

 

Глумица Горица Поповић гостовала је 25. маја у Лесковачком културном центру на трибини "У крупном плану". Прослављена глумица говорила је лесковачкој публици о кључним личностима и догађајима у каријери, током које је остварила низ запажених улога у позоришту, на филму и телевизији.

Опширније...

Мајски ликовни салон у Ноћи музеја

Традиционално, у оквиру Ноћи музеја у Галерији Лесковачког културног центра 19. маја отворен је Мајски ликовни салон. Овогодишња изложба, која пружа увид у актуелну продукцију лесковачких академских стваралаца, окупила је 24 уметника различитих генерација и ликовних поетика.

Опширније...

Промоција романа "Проповедник"

Роман превенац Братислава Стаменковића "Проповедник", објављен у издању "Нове поетике", након промоција у Сарајеву, Београду и Вучју, представљен је 11. маја у Лесковачком културном центру. Радња романа дешава се у 13. веку на простору Сирије, Алепа, Анадолије и Антиохије и прати животни пут младог муслимана који трага за универзалним људским вредностима.

Опширније...

Едукативни мини концерт

 

Малишани Предшколске установе "Вукица Митровић" имали су јединствену прилику да 11. маја у Лесковачком културном центру чују концерт намењен њиховом узрасту. Едукативни мини концерт био је намењен деци од 5 до 8 година у циљу упознавања са гудачким инструментима. На концерту су наступили Драгутин Павловић, виолина и Марија Тиосављевић, клавир. Будући школарци том приликом посетили су и изложбу "Уметничка збирка САНУ - ликовни уметници академици".

Опширније...

Концерт Миње Марчетић

У организацији Лесковачког културног центра у свечаној сали града Лесковца 27. априла одржан је концерт флаутисткиње Миње Марчетић. Миња Марчетић је дипломирала, као студент генерације, и завршила мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Миомира Симоновића. На истом факултету сада је на трећој години докторских студија. Публици у Лесковцу, уз клавирску сарадњу Игора Дражевића, представила се делима Баха, Телемана, Борнеа, Гргина и Месијена.

Опширније...

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

Пријава за "Strings"

 

 Strings 2017   A3   MASTER

strings prijava

YouTube

НАШЕ СТВАРАЊЕ

ns banner 2

Преузмите наш лого

Мапа