.

Актуелности

Отворене документарне изложбе о Бечу

Бечки конгрес и Рингштрасе теме су две документарне изложбе које је у Лесковачком културном центру 9. фебруара отворио мр Johanes Iršik, директор Аустријског културног форума у Београду. На Изложби "Беч 1814/15 - о граду и о конгресу" може да се види како се садашња престоница Аустрије представила учесницима тог важног историјског догађаја, на коме су исцртане границе тадашње Европе након Наполеонових ратова и његовог војног пораза. Такође, могу да се сагледају историјски, друштвени, уметнички и културни аспекти тог доба у царском Бечу.

Опширније...

Представљен програм Креативна Европа

У Лесковачком културном центру јуче је представницима културних установа и удружења представљен програм Културна Европа располаже фондом од 1,46 милијарди евра за подршку пројектима из ове области. Руководилац Деска Креативна Европа Србија Димитрије Тадић говорио је о конкурсној процедури и о томе како на најлакши начин обезбедити средства из овог програма Европске комисије.

Опширније...

Бесплатни програми за ђаке

У Лесковачком културном центру организоване су бесплатне радионице за време зимског распуста од 5. до 9. фебруара. Школарци од седам до петнаест година похађају различите креативне радионице, као што су ликовне технике цртања, израда сапуна и школа фолклора Ансамбла "Абрашевић".

Салвадор Дали у Лесковцу

У Галерији Лесковачког културног центра синоћ је отворена изложба графика славног шпанског уметника Салвадора Далија, сликара, вајара, фотографа, дизајнера, књижевника и филмског аутора, најпознатијег представника надреализма. Пред лесковачком публиком су оригиналне Далијеве графике из колекције Галерије "Visconti Fine Art" из Љубљане из циклуса Зодијак, Ла Фонтенове басне, Божанствена комедија, Галина вечера и Коњи. Поставка, насловљена "Дали између звезда и басни", обухвата и једну скулптуру у позлати под називом "Жена жирафа".

Опширније...

Јер играмо у истом тиму

"Јер играмо у истом тиму" слоган је "Sosijate ženeral" банке која је са Лесковачким културним центром даривала осам најкреативнијих ђака лесковачких основних школа у акцији осликавања новогодишњих украса.

Опширније...

Хуманитарни концерт

У Лесковачком културном центру синоћ је одржан хуманитарни концерт женског хора "Viva Voce". Средства прикупљена на концерту намењена су Удружењу родитеља деце са сметњама у развоју "Рингераја". Овај хор, који на репертоару има забавне и евергрин мелодије, севдалинке и староградске песме, основан је 2011. године.

Опширније...

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

АБРАШЕВИЋ

plakat

YouTube

Преузмите наш лого

ЛИКОВНИ КОНКУРС

konkurs

Мапа