.

Актуелности

Учесници "Stringsa" на пријему код градоначелника

 

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио је данас пријем за полазнике и професоре 5. Летње школе музике "Strings". Подсетио је да је Лесковац град музике и расадник музичких талената. "Један смо од ретких градова у Србији са камерним оркестром, уз "Amoroso" ту су и "Звездице", "Libero", као и ученици музичке школе који освајају признања на такмичењима у Србији и широм света. Већ пет година у Лесковцу се одржава Летња школа музике "Strings" по којој смо за кратко време постали препознатљиви, не само у Србији, већ и ван њених граница.

Опширније...

Свечано отворена Летња школа музике "STRINGS"

Концертом гитаристе Војина Коцића, једног од најперспективнијих младих уметника у Србији, синоћ је у Лесковачком културном центру отворена Пета летња школа музике "Strings". Први јубилеј "Strings" дочекује знатно већи него на почетку, пре пет година, када је одржан са дванаест полазника и три професора за три инструмента. Ове године "Strings" је окупио више од 90 младих музичких талената из Србије и региона. Они ће се до краја недеље усавршавати у класама дванаест еминентних музичара и педагога.

Опширније...

Почео "Strings"

У Лесковачком културном центру данас је почела са радом 5. Летња школа музике "Стрингс", која ће трајати до 19. августа. Тим поводом данас је одржана конференција за новинаре на којој су говорили директорка Културног центра Сања Цонић, музички уредник Славиша Стевановић, PR Ивана Ристић и познати музичар и педагог Зоран Крајишник, професор гитаре на Академији уметности у Новом Саду, предавач на овогодишњој школи "Strings".

Опширније...

Отворена изложба фотографија Фондације Дивац

 

Синоћ је на платоу испред Лесковачког културног центра отварена изложба фотографија "Солидарност у време кризе" Фондације Ана и Владе Дивац, која је реализована у сарадњи са новинском агенцијом ТАНЈУГ. Поставка обухвата 25 фотографија које приказују солидарност у време поплава у Србији маја 2014. и мигрантску кризу која је у нашој земљи ескалирала на лето 2015. године.

Опширније...

Рамајана и Баш Челик

У Камерној сали Лесковачког културног центра 2. јула изведена је плесна драма "Где се сенка завршава" позоришне трупе "Kriyative Theatre Trust" из индијског града Бангалора. Ова плесна трупа основана је 2005. године и сада је једна од водећих у овом граду, имала је више од 600 наступа у Индији и свету. „Где се сенка завршава“ је савремена интерпретација епске приче и премијерно је изведена јуна прошле године у реномираном позоришту "Ranga Shankara" у Бангалору. Наратив путује коз митове и историју који су заједнички свим културама. Представа користи савремени покрет и текст у истраживању простора између реалности и сенке прошлости. Изведена је на енглеском језику, а лесковачка публика пратила је превод на српски језик на видео биму.

Опширније...

Меморијал "Јаков Митић"

На конференцији за новинаре у Лесковачком културном центру, одржаној 3. јула, најављен је Меморијал "Јаков Митић" - у оквиру којег ће 4. јула бити одржано предтакмичење за Међународни фестивал "Прва хармоника Сокобање". О овом догађају, који се први пут организује у Лесковцу, под покровитељством града, говорили су Небојша Коцић, помоћник директора у Културном центру и члан Градског већа, Драган Радовић, уредник и Ивана Ристић, PR.

Карте

  • 1.jpg
  • 2.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

Преузмите наш лого

Мапа