.

Представљена књига Мирјане Бобић Мојсиловић

Мирјана Бобић Мојсиловић представила је синоћ у препуној биоскопској сали Лесковачког културног центра своју нову књигу "Твој анђео чувар". Нови роман популарне списатељице објављен је, у издању "Лагуне", четири године после претходног наслова. "Писала сам га дуго, са стваралачким кризама, јер сам желела да то буде невероватно занимљива, истинита и болна прича, и на крају да дам и неку поуку, јер литература томе и служи - да нас учини бољим људима", казала је ауторка додајући да су књиге најбољи, најделотворнији, најфантастичнији и, сигурно, најјефтинији начин да поправимо властите животе.

"Стварност није довољна. Бог нам никад не да све оно што желимо. Друго, стварност значи суочавање са чињеницом да сутра нећемо бити ни лепши, ни млађи, ни паметнији, јер не идемо ка некој генијалној златној капији, него ка сопственом крају. Живети с тим је језиво тешко. А све оно што нам нуди савремена култура, да можемо стварима да испунимо празнину коју осећамо у себи, није тачно. Ми смо једна гомила очајних, усамљених људи, друштвене мреже нам само дају привид да нисмо. Успех се не мери квадратурама паркета који запоседамо, дебљином гума нашег аутомобила, већ једино тиме да ли смо остали радознали, да ли смо спремни да се играмо и гајимо то дете у себи. Ко то успе и после педесет година, тај је стопроцентно успешна особа", нагласила је ауторка.
Књига је за неколико месеци доживела шест издања и има одличан ођек и у земљи и у региону. "Књига стиже разним каналима и у Словенију и у Хрватску. Читаоци ми пишу да је не испуштају из руке. Она представља неко светланце у тами. Овај роман почиње као једна спектакуларна и фантастична љубавна прича, а онда се догађа нека врста интимног хорор филма моје главне јунакиње, јер ово је прича о психичком злостављању, о коме се мало говори и мало зна. Ово је, такође, прича о страху. Ја мислим да сам успела да направим анатомију страха. Страх је по мом мишљену најјезивије манипулативно оружје. И са страхом данас у западној цивилизацији рачунају сви. Е, онда сам ја мојој јунакињи смислила реченицу да је снага женског рода и да ономе од кога се плашимо ми дајемо ту моћ. И ми је можемо и узети, ако верујемо у то. И као што је рекао др Зоран Миливојевић, ово је књига коју треба да прочита свака жена, не само у Србији, него на Балкану. Али треба да је прочитају и мушкарци, јер и они могу да буду злостављани на исти начин", закључила је ауторка.
У срдачном сусрету са лесковачком публиком Мирјана Бобић Мојсиловић је казивала своје стихове, а на крају промоције је потписивала своје књиге.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа