.

Отворена изложба слика Свете Пејића

"Свевидници" је назив изложбе слика Свете Пејића, аутора из Лесковца, која је отворена синоћ у Галерији Лесковачког културног центра. "Пејић нам открива свој унутрашњи свет, који је другачији, а пре свега лично доживљен", рекао је отварајући изложбу Бојан Константиновић, академски вајар из Лесковца.

"Суштина Пејићевог повезивања са анимализмом, мотивом повезаним са људским фигурама, опомиње нас на нарушени однос са природом. Спој се преноси погледом, очима, свевидницима. Онима који све виде, али су ипак немоћни, уплашени, замишљени и изгубљени у сопственом вапају", казао је Константиновић.
Поставка обухвата тридесет уља на платну и биће пред лесковачком ликовном публиком наредне две недеље.
Света Пејић је завршио Школу за примењене уметности у Нишу, одсек индустријског дизајна, потом Академију примењених уметности у Београду, одсек графике у класи проф. Бранислава Малеша и графички дизајн у класи проф. Милоша Ћирића. Учесник је многобројних колективних изложби у Лесковцу, Врању, Нишу, Београду, Куманову, Прилепу и Панчеву. Редован је учесник Мајског и Октобарског ликовног салона у Лесковцу. Самостално је излагао у Лесковцу, Пожаревцу и Нишу. Учествовао је на ликовној колонији "Власина" у више наврата. Добитник је прве награде за сликарство на Октобарском салону у Лесковцу 1981. и прве награде за графику у Београду 1983. године. Професор је на одсеку дизајна графике у Школи за текстил и дизајн у Лесковцу.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа