.

Отворена изложба фотографија Фондације Дивац

 

Синоћ је на платоу испред Лесковачког културног центра отварена изложба фотографија "Солидарност у време кризе" Фондације Ана и Владе Дивац, која је реализована у сарадњи са новинском агенцијом ТАНЈУГ. Поставка обухвата 25 фотографија које приказују солидарност у време поплава у Србији маја 2014. и мигрантску кризу која је у нашој земљи ескалирала на лето 2015. године.

Циљ изложбе је промоција солидарности као универзалне вредности, како би подстакла људе да добрим делима мењају свет. Изложба је део пројекта "Славимо солидарност" којим Фондација Ана и Владе Дивац обележава десет година рада. „Деценија солидарности Фондације Дивац испуњена је, између осталог, примерима збрињавања огромног броја породица и појединаца, обнављања и опремања болница, вртића, школа и спортских терена широм Србије, међу њима и у нашем крају“, рекла је Ивана Ристић, ПР Културног центра.
„Јубилеј Фондације Ана и Владе Дивац обележавамо целе године бесплатним програмима за грађане широм Србије“, рекао је отварајући изложбу Урош Делић, представник Фондације, менаџер корпоративне филантропије и координатор овог пројекта. Додао је да на тај начин Фондација Дивац жели да скрене пажњу на солидарност као нешто што је изузетно значајно, што утиче на позитивне промене у нашем друштву. „Солидарност најчешће исказујемо у великим кризама, што се и види на овим фотографијама на којима људи помажу једни другима. Жеља нам је да ову путујућу изложбу види што више људи, Лесковац је седми град у коме је приређена, а до јесени ће бити постављена и у другим већим местима у Србији“, закључио је Делић.
Изложба „Солидарност у време кризе“, приређена уз подршку Европске уније и програма "Европа за грађане и грађанке" у организацији Фондације Ана и Владе Дивац и Лесковачког културног центра, биће пред овдашњом публиком до 14. августа.

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

kusturica

Najgledanija predstava u regionu "ĐUROLOGIJA"

DjURO LKC B2

LIFFE - AkreditacijeOvogodišnji, 10. Festival filmske režije – LIFFE održaće se od 19. do 23. septembra.

Ukoliko Vaša redakcija želi da izveštava sa LIFFE-a, molimo Vas da popunite ZAHTEV ZA AKREDITOVANJE i dostavite ga najkasnije do 18. septembra 2017.

INFORMACIJE O MEDIJU

Medij:*
Ime i prezime:*
E-mail:*

Карте

  • 1.jpg
  • 2.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

FAPOR

Fapor full colour

5. FAPOR - пријава за селекцију

Преузмите наш лого

Мапа