.

Промоција новог романа Владимира Пиштала

Промоција најновијег романа Владимира Пиштала "Сунце овог дана: Писмо Андрићу" биће одржана у уторак, 3. октобра у 19 сати у холу на спрату Лесковачког културног центра. 

Владимир Пиштало је један од најзначајнијих савремених српских писаца. Његова најпознатија дела су романи "Миленијум у Београду", "Венеција" и "Тесла, портрет међу маскама", овенчан НИН-овом наградом, као и наградом Народне библиотеке Србије за најчитанији књигу. Владимир Пиштало живи у Америци где предаје светску и америчку историју на Универзитету у Вустеру, Масачусетс. 

Појављивање Пишталове нове књиге, објављене у издању "Агоре" и промовисане у Народној библиотеци града Београда јуна месеца, оцењено је књижевним догађајем године. Ненад Шапоња, уредник издања, истиче да ће овај роман обележити и наредне књижевне сезоне јер је другачији од свих књига о Иви Андрићу. Шапоња наводи да писма описана у књизи представљају трансвременски дијалог два писца кроз који Андрићево време "исијава", а тиме ова књига чини нашу књижевност великом. "Бескомпромисно демонстрирајући етику књижевне оданости, али истовремено и етику оданости књижевности, приповедању света, Пиштало разговара са Андрићем на начин близак ономе како је млади Андрић водио "Разговор са Гојом", наводи издавач.


На промоцији ће говорити аутор Владимир Пиштало и издавач Ненад Шапоња.
Разговор води Ивана Ристић.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

Пријава за "Strings"

 

 Strings 2017   A3   MASTER

strings prijava

YouTube

НАШЕ СТВАРАЊЕ

ns banner 2

Преузмите наш лого

ЛИКОВНИ КОНКУРС

likovni poziv

Мапа