.

Октобарска награда Лесковачком културном центру

Лесковачки културни центар је данас добио Октобарску награду града Лесковца - Медаљу за организацију Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије "LIFFE", који је протеклих десет година окупио најзначајнија редитељска и глумачка имена са простора бивше Југославије и постао један од најреспеткабилнијих у региону.


"Мени је припала част да примим ово високо признање, а то је прва награда која долази у Лесковачки културни центар од његовог оснивања. Ова награда прија и обавезује да се постижу још већи успеси и постављају још виши циљеви", рекла је директорка Сања Цонић на свечаној седници Скупштине града Лесковца у Народном позоришту. На овој свечаности поводом Дана града уручене су Октобарске награде заслужним појединцима и колективима. Награде је уручио градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Образложење за доношење ове Одлуке је следеће:

Лесковачки интернационални фестивал филмске режије (LIFFE) покренут је 2008. године, у циљу промоције филмских стваралаца и њихових дела са простора бивше Југославије. Ово је једини фестивал у Европи који окупља и награђује редитеље, а особеност се састоји и у чињеници да сваке године неки од најбољих филмских стваралаца са ових простора добија награду која носи име нашег прослављеног редитеља Живојина Жике Павловића за допринос афирмацији филма. Досадашњи добитници су: Предраг Мики Манојловић, Лазар Ристовски, Раде Шербеџија, Драган Николић, Велимир Бата Живојиновић, Славко Штимац и Емир Кустурица, коме је признање уручено ове године, на десетогодишњицу постојања овог фестивала.

Велика имена српске и југословенске кинематографије учинила су да се за Лесковац далеко чује и да наши суграђани могу бити поносни на фестивал који се већ уврстио међу најреспектабилније филмске фестивале у региону. Лесковачки интернационални фестивал филмске режије спада међу главне промотере филмова на простору бивше Југославије. Његово обележје није само то што успева да окупи филмске ствараоце са ових простора, већ и што омогућава квалитетну сарадњу аутора и размену њихових искустава.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

Пријава за "Strings"

 

 Strings 2017   A3   MASTER

strings prijava

YouTube

НАШЕ СТВАРАЊЕ

ns banner 2

Преузмите наш лого

ЛИКОВНИ КОНКУРС

likovni poziv

Мапа