.

Театар Вихор гостовао у Лесковцу

"Тешко је рећи збогом" назив је представе Театра Вихор која је изведена 28. марта у Лесковачком културном центру. Реч је о комаду Мире Гаврана, савременог хрватског аутора чија су дела преведена на 38 језика и изводе се широм света. Миро Гавран је добитник више од 20 значајних награда, члан је Хрватске академије знаности и уметности и Руске књижевне академије. Његови комади углавном говоре о мушко-женским односима, чији су хероји често историјске личности. Међу њима су "Љубави Џорџа Вашингтона" и "Тајна Грете Гарбо".


"Тешко је рећи збогом" је драма са елементима комедије и мелодраме о необичном љубавном троуглу. Представу је режирала Марија Липковски, а ликове тумаче Драгана Дабовић, Невена Ристић и Иван Михајловић, млади глумци који су популарност стекли улогама у серији "Војна академија".
Представа је премијерно изведена пре две године у Књажевско српском театру у Крагујевцу и од тада се изводи са великим успехом широм земље.
"Реакције лесковачке публике биле су одличне, свако место има своју енергију и свој микрокосмос, ми сваки пут осетимо нешто ново, публика реагује на другим местима, овде је била одлична атмосфера", каже Иван Михајловић. Додаје да овај комад, који никог не оставља равнодушним, говори о недостатку комуникације, страховима и предрасудама. "То је уобичајена прича, не само код нас, него свуда у свету. Тиче се свих нас и ако бар неког у публици подстакне да нешто промени код себе, ми смо постигли успех", закључује млади глумац.
Путујуће позориште "Театар Вихор" основано је 2015. године са идејом да окупља младе уметнике, поставља представе с друштвено ангажованим текстовима и побегне од допадљиве комерцијале. Лесковачка публика у препуној сали Културног центра је то препознала и наградила.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа