.

У крупном плану: Горица Поповић

 

Глумица Горица Поповић гостовала је 25. маја у Лесковачком културном центру на трибини "У крупном плану". Прослављена глумица говорила је лесковачкој публици о кључним личностима и догађајима у каријери, током које је остварила низ запажених улога у позоришту, на филму и телевизији.

"Много тога је иза мене у овом послу, много лепих улога, много људи који су ми драги, почев од мог професора Предрага Бајчетића, изванредног педагога на ФДУ, а то је веома важно у животу глумца када почне да учи занат", казала је Горица Поповић. Додала је да је након дипломирања била асистент на Катедри за глуму, а да је 1982. на позив Мире Траиловић прешла у Атеље 212, где је и данас члан ансамбла. "Када сам дошла у Атеље 212 ту су били Зоран Радмиловић, Ташко Начић, Бата Стојковић, цела једна галерија дивних уметника са којима сам сарађивала у више од седамдесет представа. Радила сам са дивним редитељима који су били значајни за мене, Муцијем Драшкићем, Дејаном Мијачем, ауторима тзв. "чешке школе" Гораном Марковићем, Ђиђом Карановићем, Рајком Грлићем, Лорданом Зафрановићем. Добила сам Златну арену у Пули за "Националну класу", "Царицу Теодору" на Филмским сусретима у Нишу за филмове "Доротеј", "Пад Италије", "У раљама живота"; Нушићеву награду за комичарски опус..." Горица Поповић је нагласила да све те награде имају велики значај, али да је највећа срећа за човека када ради оно што воли.

NDS 0022

Горица Поповић се осврнула и на култне представе Атељеа 212 које се играју на карту више, од дуговечног "Љубавног писма", до комада из новије продукције "Славна Флоренс", "Моја ти" и "Ноћна стража".
Говорећи о значају трибина каква је "У крупном плану" Лесковачког културног центра, Горица Поповић је рекла да је то дивна прилика за сусрет са публиком. "Из мог искуства видим да људи воле да се сретну са нама, да виде шта је иза сцене, иза камере. Мени то прија, ја сам причљива, лако успостављам контакт и радујем се томе. Знате, није лоше кад не морате да глумите, да улазите у лик. Волим што сам овде и хвала Лесковачком културном центру на позиву".

NDS 0020

 

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа