.

Нова изложба о Густаву Климту

Нова документарна изложба Аустријског културног форума "Густав Климт - претеча модерне", поводом сто година од смрти славног сликара аустријске сецесије, отворена је 21. јуна у Лесковачком културном центру. Лесковачка публика видела је раније и путујућу изложбу којом је у градовима Србије обележено 150 година од рођења великог уметника чији се живот и стваралаштво подударају са златним добом Беча с краја 19. и почетка 20. века, када је настајао модернизам.

NDS 0009

"Ова едукативна изложба може да нас поучи још нечему, како се чува и разним поводима изнова представља национална културна баштина. Наша културна баштина, која у многим сегментима има светски значај, заслужује да буде много чешће и свеобухватније презентована и страној и домаћој јавности, пре свега због младих нараштаја", рекла је на отварању Ивана Ристић, уредник овог програма.

NDS 0026

Подвукла је значај наставка сарадње са Аустријским културним форумом у Београду, који од оснивања 2001. године промовише уметност и културу своје земље у настојању да заинтересује српску јавност и унапреди српско-аустријске везе. 

NDS 0067

У оквиру пратећег програма ове изложбе приказан је играни биографски филм "Климт" редитеља и сценаристе Раула Руиза, са Џоном Малковичем у насловној улози, који је приказан на Берлинском фестивалу. Такође одржана је промоција новог Фрикомовог сладоледа Грандисимо у амбалажи инспирисаној најпознатијом Климтовом сликом "Пољубац".

NDS 0041

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа