.

Завршена Летња уметничка школа

Мултимедијалним програмом синоћ је затворена Летња уметничка школа Универзитета уметности у Београду под називом "Град: традиција будућности/ будућност традиције".

NDS 0252

Осамнаесто издање школе окупило је 37 студената из Србије, Македоније, Пољске, Словачке, Немачке, Португалије, Ирана и Кине. Они су протеклих седам дана, са универзитетским професорима, стварали у интерактивним радионицима у Лесковачком културном центру, упознавали прошлост и традицију нашег краја, обилазећи културне институције и знаменитости.

NDS 0229

Богато културно наслеђе Лесковца и околине, судећи по приказаним радовима, било је добар подстицај и инспирација учесницима.
"Седам дана је мало за упознавање културног наслеђа нашег града, али се надамо да ће вас инспирисати за даља стваралаштва и да ћемо се овде у будућности опет срести", казала је Александра Стојановић, ПР градоначелника.

NDS 0236


Милета Продановић, проректор и новоизабрани ректор Универзитета уметности у Београду, професор, Факултета ликовних уметности, сликар и писац, захвалио је локалној самоуправи на препознавању важности ове школе и Лесковачком културном центру на беспрекорној организацији.

 

NDS 0218


Директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић изразила је задовољство што ће учесници понети лепе утиске из Лесковца.
У програму је учествовао и Градски дечји хор "Звездице", који је под управом др Јелене Цветковић Црвенице, извео композиције настале на радионици "Градска песма међуратног Лесковца - ново читање".

NDS 0287

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа