.

Отворен "Strings 2018"

Концертом Омладинског камерног оркестра "Strings", под диригентском управом Радета Пејчића, синоћ је у Народном позоришту отворен истоимени Фестивал и летња академија музике. Ова манифестација, која је прерасла из Летње школе музике, одржава се шести пут у нашем граду, у организацији Лесковачког културног центра.

 MG 6457
Од првог издања 2013. године са 12 полазника и три професора, Strings је ове године окупио више од 80 ђака и студената из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније, који ће се ове недеље усавршавати у класама 11 познатих професора виолине, виолончела, гитаре, виоле, контрабаса и камерне музике.

 MG 6459 1


У оквиру пратећег програма, сваке вечери ће бити одржани концерти еминентних музичара, међу којима су наш прослављени виолиниста Јован Колунџија и други истакнути уметници из Украјине, Грчке, Русије и наше земље. Ту су и предавања, изложбе, разговор са композитором, диригентом, инструменталистом и универзитетским професором Александром Седларом, који ће водити музиколог Ивана Медић, и многа друга дешавања. Покровитељи су Министарство културе и информисања Републике Србије и локална самоуправа.

 MG 6461 1
На свечаном отварању поздравне речи у име организатора упутила је директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић.
У име локалне самоправе говорио је шеф Одељења за друштвене делатности и локални развој Бојан Тојага.
Диригент Раде Пејчић, професор Факултета уметности у Косовској Митровици, обратио се публици у име предавача.
"Strings 2018" отворио је Валериј Соколов, млади, талентовани виолиниста из Украјине, који гради све успешнију интернационалну каријеру, наступа у најпрестижнијим концертним дворанама, са водећим оркестрима и диригентима у свету.
Strings се завршава у суботу, 28. јула, доделом диплома полазницима и концертом професора.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа