.

STEFAN TAJBL POBEDNIK FAPOR-a

Reditelj predstave "Niz prugu" pozorišta "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice Stefan Tajbl dobitnik je prve nagrade za režiju "Dragan Dimitrijević",
 koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 50.000 dinara, na 6. Festivalu amaterske pozorišne režije. Laureat "promišljenom i efektnom upotrebom rediteljskih sredstava uspeva da ostvari čvrst koncept koji izoštrava temu samog dela", navodi se u obrazloženju žirija koji su činili reditelji Predrag Stojmenović i Isidora Goncić i glumac Ivan Janković.
Druga nagrada za režiju pripala je Branislavu Nediću za predstavu "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira" Gradskog pozorišta iz Jagodine, a treća je dodeljena Dušanu Blagojeviću za režiju predstave "Sve je u redu" Teatra "Gimnazijalac" iz Lebana. 
Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Danica Crnobrnja za lik Nevene u predstavi "Niz prugu", a za najbolju glavnu mušku ulogu nagrađen je Nenad Petrović, koji tumači Nešu suflera u jagodinskoj predstavi.  Mili Stanković, koja igra Silvanu u lebanskoj predstavi, pripala je nagrada za žensku sporednu ulogu, dok je Saša Savić dobio nagradu za mušku sporednu ulogu za Kamija u predstavi "Buba u uhu" Kulturnog centra Drainac iz Blaca.
"Ja se divim ljudima koji se bave amaterskim pozorištem, koji imaju druge profesije, živote, porodice, a posvećeno prave predstave, i ta iskrena ljubav koju pokazuju meni je dirljiva", kaže Isidora Goncić. Dodaje da je to ključ celog ovog festivala, njegova lepota i suština. "Važno je da postoje festivali amaterskog pozorišta zato što oni oživljavaju potrebu za tom vrstom kulturnih sadržaja", naglašava članica žirija. 
 
Reditelj Milorad Milinković, koji je sinoć u prepunoj Kamernoj sali Kulturnog centra zatvorio festival sa željom da dugo živi i da nas nadživi, ističe da FAPOR evidentno raste. "Lepo je videti kako se sve ovo jako dobro primilo, predstave su bile prepune, što je super, tako da to debelo ima smisla što radi FAPOR", zaključuje Milinković. To potvrđuje i činjenica da je na zatvaranju festivala u publici bio i hiljaditi gledalac FAPOR-a.  
Na završnoj večeri festivala, u čast nagrađenih izvedena je predstava "Revizor" Nikolaja Gogolja u režiji Darka Zloporubovića u kojoj igraju DrAmateri Leskovačkog kulturnog centra.
I.R. 
 
 
 
0

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа