.

Pobednik Dramski studio "Avangarda"

Predstava "Svadba u zlatnoj šumi" Dramskog studija "Avangarda" iz Leskovca osvojila je prvu nagradu na upravo završenom 5. Festivalu scenskih minijatura.

Druga nagrada je pripala minijaturi "Samo nam je ljubav potrebna" PU "Milka Dimanić" iz Vlasotinca. Minijaturi "Rijaliti bajka" OŠ "Branko Radičević" iz Brestovca dodeljena je treća nagrada. Đorđiji Aranđelović iz ove predstave pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen Petar Veljković za lik u minijaturi "Sve dok srce kuca" OŠ "8. oktobar" iz Vlasotinca. Učeniku ove škole Pavlu Markoviću pripala je nagrada za najbolji scensko-akrobatski nastup za ulogu u minijaturi "Akrobatika". PU "Vukica Mitrović" iz Leskovca osvojila je nagradu za kolektivnu igru u minijaturi "Morska azbuka". Minijatura "Sve je to stvar ukusa" OŠ "Vasa Pelagić iz Leskovca nagrađena je za najkreativniju kostimsku izražajnost. Odluke o nagradama doneo je žiri u sastavu Vesna Mirković Đorđević, glumica leskovačkog Narodnog pozorišta, Bratislav Stanisavljević, umetnički rukovodilac KUD "Abrašević" Leskovačkog kulturnog centra i Darko Zloporubović, urednik dramskog programa Kulturnog centra.
Nagrađenim učesnicima uručene su prigodne nagrade kompanije "Moravka". U čast nagrađenih izvedena je predstava "Zvezdano dete" Dramskog studija Dečijeg centra u Zaječaru.
 
 

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа