.

Gordana Vlajić otvorila 5. Festival scenskih minijatura

Otvarajući 5. Festival scenskih minijatura u Leskovačkom kulturnom centru Gordana Vlajić je danas rekla da deca čeznu da uče i da je samo potrebno da uživaju dok čitaju, a da je uloga pisca da malo poduči i malo zabavi.

Upravo na taj način, poznata književnica kazivala je mališanima priče iz davnina, o Karađorđu i crkvi Pokajnici, iz njene "Zaistinske srpske bajke", za koju je dobila nagradu za najbolju knjigu za decu 2016. godine na 9. Međunarodnoj umetničkoj koloniji u Krčedinu. Autorka čija su dela prevođena na desetak svetskih jezika, govorila je i stihove iz ove knjige u kojoj mlade čitaoce upoznaje sa našim vladarima i srpskom istorijom.
 
Peto izdanje festivala okupilo je ove godine u takmičarskom programu 15 dramskih i plesnih grupa iz Leskovca, Vlasotinca, Svođa i Brestovca. U okviru pratećeg programa festivala, na čijem otvaranju je nastupio plesni klub "Step by Step", biće održana likovna radionica. 
 
Festival će biti zatvoren sutra dodelom nagrada i izvođenjem gostujuće predstave Dečijeg centra iz Zaječara. O nagradama će odlučivati žiri u sastavu Vesna Mirković Đorđević, glumica leskovačkog Narodnog pozorišta, Bratislav Stanisavljević, umetnički rukovodilac i koreograf Ansambla narodnih igara i pesama "Abrašević" Leskovačkog kulturnog centra i Darko Zloporubović, urednik dramskog programa Kulturnog centra. 
 
 
 
 

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа