.

Индијска плесна група гостује у Лесковцу

 

Индијска плесна група под вођством чувене уметнице Гите Чандран наступиће у Камерној сали Лесковачког културног центра у среду, 23. августа у 19 сати. Гостовање организују Лесковачки културни центар и Индијска амбасада у Београду у сарадњи са Индијским саветом за културну сарадњу из Њу Делхија, поводом 70 година независности Индије и седам деценија успостављања дипломатских односа. Осим Лесковца, у оквиру турнеје у Србији, славна плесачица наступиће и у Мадленијануму у Београду.

Извешће класичан плес Баратнатјам, инспирисан древним индијским филозофским концептом који спаја вечну истину, добро и лепоту. Представа је заснована на индијској митологији и иконографији хиндуистичких божанстава Кришне, Шиве и Деви.
Гита Чандран је чувена по свом умећу да изрази апстрактне појмове радости, лепоте, вредности, стремљења и духовности. Њене представе су искуства која преображавају публику у Индији и свету. Она је синоним за индијски класични плес Баратнатјам, светски призната уметница и врхунски извођач.

Карте

  • 1.jpg
  • 2.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

Мапа