STRINGS 2023
KONCERT
DADO TOPIĆ & BAND
25. 7. 2023.
20:00
Sala narodnog pozorišta Leskovac
Cena ulaznice: 1500 dinara
Karte se mogu kupiti samo na biletari Leskovačkog kulturnog centra
Dado Topić je kompozitor, tekstopisac, aranžer, gitarista, basista i zasigurno jedan od najboljih i najpopularnijh rok pevača u Hrvatskoj i na području bivše Jugoslavije. Rođen je 04. 09. 1949. u Siveriću, u Dalmaciji a detinjstvo provodi u Novoj Gradišci. Karijeru započinje još u srednjoškolskim danima u Osijeku kao član Đavoljih eliksira a nešto kasnije i grupe Dinamit. U leto 1969. godine postaje pevač tada popularne Korni grupe. S njima nastupa tek godinu dana nakon čega u Zagrebu osniva legendarnu grupu Time. Grupa Time sastojala se od najpriznatijih i najpopularnijih muzičara u to vreme. Nakon vrlo uspešnog desetleća s grupom Time, Topić kreće u solo karijeru. Nastavlja kontinuirano nastupati i promovisati svoju već prepoznatljivu muziku te potvrđuje svoju legendarnu harizmatičnost.
Tokom dugogodišnje muzičke karijere, Dado Topić je uvek uspevao odupreti se zamci komercijalizacije te ostati veran roku, soulu i bluzu s blagim primesama fanka. Živeći i radeći u mnogim evropskim gradovima, te sarađujući s brojnim inostranim muzičarima Topić je stekao veliko znanje i iskustvo koje mu je u mnogome pomoglo u stvaranju njegovog muzičkog izraza.
Topićev jedinstveni talenat prepoznat je i nagrađen brojnim nagradama od kojih posebno treba istaknuti nagradu za najbolji rok vokal i najboljeg rok kompozitora u poslednjih 40 godina. Ipak, za Dadu najveća nagrada je mogućnost nastupanja i njegov vlastiti doprinos mnogim humanitarnim i globalnim akcijama.