Urednik programa: Darko Zloporubović

Leskovački kulturni centar od svog osnivanja neguje pozorišni amaterizam. Scenski program kao značajan segment rada Leskovačkog kulturnog centra beleži stalni napredak u radu. Cilj scenskog programa jeste edukovanje, afirmisanje i razvijanje osećaja za rad u grupi. Kroz radionice, škole glume, pripreme i izvođenje predstava članovi dramskog studija imaju priliku da se upoznaju sa osnovnim elementima pozorišne umetnosti.

     Dugogodišnji rad sa talentovanim amaterima doprineo je popularnosti dramskog programa i, iz godine u godinu, sve veći broj mladih se uključuje u njegov rad. Značajna je i saradnja sa profesionalnim glumcima i rediteljima, kako iz Leskovca tako i iz drugih gradova Srbije koja doprinosi kvalitetnijem radu naših polaznika.

     Kroz Dramski studio LKC-a prošlo je preko stotinu amatera koji su radili i učestvovali u pripremama i izvođenju velikog broja večernjih, dečjih i novogodišnjih predstava.

     Mnogobrojna priznanja i nagrade na festivalima i pozorišnim smotrama dokaz su kvalitetnog rada dramskog programa. Kruna tog rada je veliki broj studenata akademija i fakulteta pozorišne umetnosti koji su ponikli u našem dramskom studiju.

     U planu rada dramskog programa je osnivanje gradskog amaterskog pozorišta, dečje scene i lutka scene što će, sigurni smo, doprineti boljem bogatijem i kvalitetnijem radu.