Urednik programa: Dragan Jović

Filmski program Leskovačkog kulturnog centra orijentisan je na promovisanje značajnih filmskih ostvarenja, predstavljanjem igranih, dokumentarnih, kratkometražnih i animiranih filmova, kao i organizovanjem tematskih tribina i radionica.

Stalni segmenti Filmskog programa su:

- Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE (Leskovački internacionalni festival filmske režije je manifestacija međunarodnog karaktera, koja promoviše filmska ostvarenja i njihove stvaraoce iz Srbije i ex-jugoslovenskog regiona. Svojim sadržajem festival doprinosi afirmaciji filmske režije ali i filmske umetnosti i bioskopske kulture uopšte (više o festivalu nawww.liffe.rs).

- Redovni bioskopski repertoar sastavljen od kvalitetnih filmova domaće i strane produkcije.

- Ciklusi nacionalnih kinematografija (ciklusi filmova koji predstavljaju kinematografije evropskih zemalja).

- DOK-art (revija najzapaženijih evropskih dokumentarnih filmova nagrađivanih na domaćim i inostranim festivalima dokumentarnog filma).

- Kratki metar (predstavljanje godišnje produkcije kratkometražnih filmskih ostvarenja domaćih i stranih autora).

 Filmski program, pored redovnog repertoara i stalnih segmenata programa čini i veliki broj filmskih manifestacija koje ova redakcija realizuje u saradnji sa osnivačima i oragnizatorima značajnih filmskih festivala i manifestacija: Slobodna zona, Nordijska panorama, Animanima, Silafest, Kids Fest...