Izdavačka delatnost u Leskovačkom kulturnom centru, osim kontinuiteta i profilisanog, profesionalno uređivanog časopisa „Naše stvaranje“, nije, uprkos čestim insistiranjima, imala jasan proifil i definisan koncept. Pojedinčno je ova kuća objavljivala vredna, pretežno naučna ostvarenja, ali je to bilo sporadično. Od autora koji su svoja dela objavili kod ovog izdavača valja pomenuti prof. dr. Nedeljka Bogdanovića („Leskovački govor“), prof. dr Tihomira Petrovića („Odjek reči“, „Govori i kritike“...), prof .dr Miodraga Pavićevića i Hranislava Rakića („Moj zavičaj -leskovački i vranjski kraj“), Dobrivoja Kapisazovića („Toške i njegove govorancije“), potom zbornike o životu i delu prof. dr Dimitrija Kulića, prof. dr Sergija Dimitrijevića. Posebno ističemo tri sveske zbornika „Dijalekat – dijalekatska književnost“ u kojima su objavljeni radovi stotinak dijalektologa, lingvista, sociolingvista, istoričara i teoroetičara književnosti sa gotovo svih univerziteta u okruženju. 

     Pored svih ovih navedenih, značajnih izdanja, Leskovački kulturni centar je objavio jo dve vredne knjige koje se, iz mnogo razloga, mogu smatrati izdavačkim poduhvatom decenije. Pre svega, reč je o knjizi Književna baština Leskovca Nikolaja Timčenka, koja predstavlja obradu Timčenkovih tekstova iz njegove rukopisne zaostavštine, posverćenih književnom i kulturnom životu i stvaralaštvu u Leskovcu , a objavljena je u saradnji sa Zadužbinom Nikolah Timčenko, tokom 2007. godine. 

     Druga knjiga, takođe veliki izdavački poduhvat, je Religije u svetu, objavljene tokom 2010. godine u zajedničkom izdanju sa poznatom izdavačkom kućom Prometej iz Novog Sada. Reč je o svojevrsnoj zbirci vrlo kompetentnih tekstova značajnih autora, vrsnih poznavalaca svih velikih živih svetskih religija. Ova knjiga „okupila“ je najuglednije srpske univerzteske profesore filozofije i sociologije religije, kao što su: Radosav Pušić, Milan Vukomanović, Miroljub Jevtić, Dragoljub Čorđević, Dragan Todorović, ali i najkompetentnije teologe: monsinjor Andrija Kopilović, rabin Isak Asiel i dr Radovan Bigović.

Zbornik

zbornik-pn