Лауреати овогодишњих филмских награда

Последњег дана 15. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, 20. септембра у Лесковачком културном центру, на конференцији за новинаре објављени су лауреати овогодишњих фестивалских награда.
Гран-при “Живојин Жика Павловић” за најбољу режију освојио је Радивоје Андрић за филм “Лето кад сам научила да летим”. Друга награда припала је Давиду Капцу и Андрији Мардешићу за филм “Стриц”, а трећа награда Соњи Тарокић за остварење “Зборница”.
Награау за најбољу мушку улогу припала је Ибрахиму Коми за улогу у филму “Страхиња Бановић” редитеља Стефана Арсенијевића, а за најбољу женску улогу Ивани Рошчић, за ролу у остварењу “Стриц” Давида Капца и Андрије Мардешића. Специјално признање жирија за глумачки деби освојиле су Антониа Белазелкоска и Миа Гирауд за улоге у филму “Сестре”.
Награду за најбољу режију у селекцији “Дивљи филм” освојио је Paul Negoescu за остварење “Men of deeds”.
У категорији студентског филма, Гранд При за најуспешнијег младог редитеља освојила је Јована Аврамовић за режију филма “Изгубљени дани”. Друга награда припала је Тини Велицхковикј за режију филма “Прогестерон”, а трећу награду освојио је Лука Влахо за режију филма “Јустине”.
Награду АФИФС (Асоцијације филмских фестивала Србије) за најбољу режију у категорији српског филма освојио је Душан Милић за остварење “Мрак”. Награда у категорији Српске мањинске копродукције припала је Зринку Огрести за филм “Плави цвијет“.