Стефан Арсенијевић: LIFFE је мето где можете срести колеге из региона

Четвртог дана 15. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, 18. септембра у Лесковачком културном центру, на конференцији за новинаре говорили су редитељ Стефан Арсенијевић, глумац Миодраг Крчмарик, и глумица Маја Шуша.
Стефан Арсенијевић, редитељ остварења „Страхиња Бановић“ из главне такмичарске селекције фестивала, изнео је своје утиске о овогодишњем издању LIFFE-а: „Мислим да је стварно постао место окупљања на коме можете да сретнете колеге из региона. То је оно што врло специфично и што је драгоцено на овом фестивалу, што је посвећен региону. Јуче сам се, рецимо, срео са Огњеном Свиличићем и упознао сам неке нове колеге из других земаља. Значајне су те размене које имамо у неформалним сусретима“.
Миодраг Крчмарик, глумац у филму „Страхиња Бановић“, о својој улози је рекао: „Улога је била занимљива у том смислу што сам био један од тројице српских глумаца у филму. Било је сјајно радити на филму, забавно и пријатно, и та атмосфера се ширила. Стефан је диван човек, неуобичајено добродушан и пажљив“.
Маја Шуша, глумица у филму „После зиме“ приказаном у главном такмичарском програму LIFFE-а, прокоментарисала је бројна гостовања филма у земљи и региону: „У сусрету са људима се дешавају увек неки дивни контакти и приче. Трудим се да одем где год могу и у ствари да видим како филм комуницира с публиком“. Говорећи о фестивалу LIFFE, Маја Шуша је истакла: „Апсолутно се слажем са свим што је Стефан Арсенијевић рекао – мислим да је ово једна дивна прилика да се сви скупимо заједно. Никад не знаш кога ћеш све упознати и какве ћеш разговоре водити с људима. Мислим да је то оно што је најважније, што носи један фестивал“.

Фото: Фадил Шарки