Izložba slika Ivana Milenkovića

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra 21. februara otvorena je izložba slika Ivana Milenkovića, mladog leskovačkog slikara koji postiže sve veće uspehe u zemlji i inostranstvu. Ivan Milenković je završio slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Član je ULUS-a. Dobitnik je prestižnih priznanja, među kojima su dve prve nagrade Oktobarskog likovnog salona u Leskovcu 2015. i 2016. godine, kao i BIAFARIN nagrada za mlade umetnike na međunarodnoj izložbi NORD ART 2019. u Nemačkoj.
 
Priredio je preko deset samostalnih i učestvovao na više od 50 kolektivnih izložbi u Leskovcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Podgorici, Bitolju, Parizu, Beču, Palermu i Milanu. Izlagao je u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ povodom 100 godina ULUS-a, kao i na Prolećnim i Jesenjim izložbama ovog udruženja. Učestvovao je na likovnim kolonijama Pigmalion Tamnjanica, Kolut Mandić i Vlasina. Jedan je od osnivača umetničke grupe ST.ART, u okviru koje četvoro mladih umetnika neguje tradicionalne umetničke medije, figurativni izraz, realistički stil i angažovan odnos prema društvenoj stvarnosti.
Izložbu naslovljenu „Zamke percepcije“ otvorila je istoričarka umetnosti Biljana Jotić. Mnogobrojnu publiku pozdravila je direktorka LKC Sanja Conić. Izložba slika Ivana Milenkovića otvorena je do 10. marta.
 
Ivana Ristić