Koncert PJ dua

U Leskovačkom kulturnom centru 27. maja koncert kamerne muzike održao je PJ duo, koji čine violinistkinja Katarina Pinter i čelista Bogdan Jovanović. Na programu su bila dela Štamica, Baha, Betovena, Ravela i Hendla – Halvorsena.
Mladi muzičari zajedno nastupaju od 2017. godine u želji za kamernim muziciranjem i otkrivanjem novih zajedničkih puteva klasične muzike. Nastupali su kao specijalni gosti na festivalu „Kotor Art – Don Brankovi dani muzike“, na A festu, održali veliki broj kamernih i solističkih nastupa u zemlji i inostranstvu.
Katarina Pinter je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Pančevu, završila je osnovne i master studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pohađala je master klas kod Filipa Grinberga, Olega Pohanovskog, Jovana Kolundžije i drugih. Sarađivala je sa poznatim dirigentima, među kojima su Fabris Bolon, Danijel Rajskin, Uroš Lajović, Bojan Suđić, Julijan Rahlin… 
Bogdan Jovanović je završio Srednju muzičku školu „Stanislav Binički“ u rodnom Leskovcu. Master studije za violončelo završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Osvojio je veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Kao vođa violončela nastupao je sa Omladinskom filharmonijom grada Niša „Naissus“, Omladinskom filharmonijom Novog Sada, Simfonijskim orkestrom „El Sistema Srbija“ i Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu. Član je Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Subotičke filharmonije i Beogradskih simfoničara. Sarađivao je sa eminentnim umetnicima kao što su Stefan Milenković, Dragan Đorđević Suzuki, Neivi Martinez, Željko Lučić; Svilen Simeonov, Timoti Redmond i mnogi drugi. 
I.R.