Miloš Biković otvara LIFFE u Leskovcu

Dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, otvoriće Miloš Biković, jedan od najpoznatijih mladih glumaca čija je karijera sve zapaženija i van granica domaće scene.

 

Ceremonija svečanog otvaranja počeće u sredu, 18. septembra u 19 sati, u Narodnom pozorištu u Leskovcu. U okviru Takmičarskog programa biće prikazan rusko-srpski film Balkanska međa, reditelja Andreja Volgina, u kojem glavne uloge tumače srpski glumci Miloš Biković, Milena Radulović i Gojko Mitić, te ruski Anton Pampušnjij, Goša Kucenko, Sergej Šakurov i Sergej Garmaš. 

Povodom učešća na 12. LIFFE festivalu, Miloš Biković istakao je nekoliko razloga zbog kojih mu dolazak na festival pričinjava zadovoljstvo.

 

„Drago mi je što sam deo ove manifestacije najpre zato što je u pitanju festival čije glavno priznanje nosi ime Živojina Pavlovića, drugo što su svaki put kad sam dolazio u Leskovac, svi filmovi bili toplo primljeni kod publike, zato što festival promoviše južni deo naše zemlje i zato što je promocija filma i festivala nešto što smatram pobedom kulture“, rekao je Biković.

 

Drugog dana festivala, u četvrtak, 19. septembra od 18 sati u okviru Pratećeg programa „Predstavljamo u krupnom planu“, koji će se održati u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, publika će kroz razgovor sa Milošem Bikovićem imati prilike da se bolje upozna sa njegovim profesionalnim radom.

 

Balkanska međa je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koja prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom „Slatina“ u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje.

 

U filmu igraju i Aleksandar Radojčić, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Todorović, Nikola Ranđelović, i Emir Kusturica, kao specijalni gost na filmu.

 

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, LIFFE održaće se od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu.

 

Tokom pet festivalskih dana, publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona nastalim u poslednjoj godini.

Izvor: RTS, LIFFE