Ноћ књиге у Лесковачком културном центру: представљање романа „Ањин свет”

Лесковачки културни центар се и ове године придружио обележавању манифестације Ноћ књиге, па је за своју публику 18. јуна организовао промоцију романа „Ањин свет” ауторке Леле Стојановић из Нишке Бање. Овај роман, који се често налази међу најчитанијим књигама у Малој Лагуни, говори о девојчици Ањи која је глува. С тим у вези, део публике чинили су управо чланови Градске организације глувих и наглувих Лесковац, а посебну захвалност дугујемо Драгани Стојилковић, тумачу знаковног језика, која је цео програм преводила на знаковни језик.

Промоција овог романа била је интерактивна јер је ауторка укључивала у разговор и децу из публике. Иначе, ово је први пут да чланови Градске органиизације глувих и наглувих Лесковац присуствују некој књижевној промоцији.

Организовањем овакве промоције Лесковачки културни центар шаље поруку да је Ноћ књиге манифестација намењена свима, па тако и глувим/наглувим особама, зато смо и створили услове у којима особе са оштећеним слухом могу осетити како је то бити део једне књижевне промоције.

„Понекад сам усамљена, али на моју срећу, та моја усамљеност не траје дуго, јер ја сам свет у свету, зовем се Ања и говорим све светске језике јер ја говорим осмехом, очима, рукама, осећањима. И ја умем да разговарам са ветром, са сунцем, небом, облацима, дрвећем, травом, цвећем, животињама, инсектима…”