Večeras je u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra otvorena izložba skulptura, crteža i reljefa, pod nazivom "Let", Roberta Dimitrijevića, vajara iz Leskovca.
Robert je završio osnovne i master akademske studije likovnih umetnosti (odsek vajarstvo) na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, u klasi profesora Peka Nikčevića (poznatog vajara i pedagoga), 2019. Iste godine započeo je doktorske studije primenjenih umetnosti na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu na Megatrend univerzitetu. Učestvovao je na više studentskih izložbi, a prvu samostalnu izložbu imao je prilikom odbrane master rada na matičnom fakultetu. Kako je zapisala u katalogu ove izložbe vajar Isidora Dimitrijević, likovna poetika njegovog opusa, poslednjih godina prelila se na sferu mitologije i fantastike. Materijal za njegove radove prikupljan je u majstorskim radionicama, a često je to i otpadni materijal. Recikliranjem starih materijala, autor doprinosi očuvanju životne sredine i potvrđuje svest o značaju ekologije danas. Fenomen letenja zaokuplja maštu umetnika još od master akademskih studija, a ovom temom nastavlja da se bavi i sada na doktorskim studijama.
Izložba, koju je otvorio Bojan Konstantinović, vajar i nastavnik likovne kulture u OŠ "Svetozar Marković", biće pred leskovačkom publikom do 17. aprila.
I.R.

NDS_1977