Отварање изложбе скулптура Роберта Димитријевића, ЛКЦ 7.4.2022.

Вечерас је у Галерији Лесковачког културног центра отворена изложба скулптура, цртежа и рељефа, под називом „Лет“, Роберта Димитријевића, вајара из Лесковца.
Роберт је завршио основне и мастер академске студије ликовних уметности (одсек вајарство) на Факултету уметности у Косовској Митровици, у класи професора Пека Никчевића (познатог вајара и педагога), 2019. Исте године започео је докторске студије примењених уметности на Факултету за уметност и дизајн у Београду на Мегатренд универзитету. Учествовао је на више студентских изложби, а прву самосталну изложбу имао је приликом одбране мастер рада на матичном факултету. Како је записала у каталогу ове изложбе вајар Исидора Димитријевић, ликовна поетика његовог опуса, последњих година прелила се на сферу митологије и фантастике. Материјал за његове радове прикупљан је у мајсторским радионицама, а често је то и отпадни материјал. Рециклирањем старих материјала, аутор доприноси очувању животне средине и потврђује свест о значају екологије данас. Феномен летења заокупља машту уметника још од мастер академских студија, а овом темом наставља да се бави и сада на докторским студијама.
Изложба, коју је отворио Бојан Константиновић, вајар и наставник ликовне културе у ОШ „Светозар Марковић“, биће пред лесковачком публиком до 17. априла.
И.Р.