Dodelom nagrada završen 9. FAPOR

Prvu nagradu za režiju „Dragan Dimitrijević“ dobio je Toma Trifunović, reditelj predstave „Crna dama“ Kristijana Aristida Šerpentjea, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Jagodine. Nagrada, koja nosi ime nekadašnjeg doajena leskovačkog Narodnog pozorišta, sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 50.000 dinara. U obrazloženju žirija, koji su činili reditelj Miroslav Benka i glumci Predrag Smiljković i Miljana Gavrilović, kaže se da „Reditelj vešto, gotovo neprimetno uvodi gledaoca u zaplet i neočekivani kraj melodrame, a sve upakovano jasno definisanim likovima i njihovom uzbudljivom igrom“. Trifunović je rekao da mu je srce puno što prima nagradu koja nosi ime Dragana Dimitrijevića i zahvalio svima koji su doprineli da ovaj festival nastane i da traje.  
Zoranu Cvetkoviću, reditelju predstave „Tre sorele“ Stevana Koprivice u izvođenju Teatra 13 iz Blaca pripala je druga nagrada za režiju, uz obrazloženje: „Duh jednog vremena, atmosferu sredine, strahove, uzbuđenja i odluke likova, reditelj veštim sredstvima uspeva da približi publici i tako probudi u njoj mnogobrojna pitanja“.
Treća nagrada za režiju dodeljena je Dragani Dandi Stojanović za režiju Nušićevog komada „Ožalošćena porodica“ Pozorišta „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu iz Požarevca. U obrazloženju se navodi da reditelj u prvi plan stavlja određene segmente svakog lika, kako bi, dobivši na svojoj autentičnosti, dali satirični pečat ovoj predstavi. Za rolu Agatona u ovoj predstavi nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Blagoje Savović, sa obrazloženjem da glumac vrlo promućurno, od početka do kraja, uspeva da nas kao gledaoce, bez obzira na karakterizaciju lika, uvede u jasne promene, koje on doživljavai sa kojima se bori do samog kraja. Ovoj predstavi pripala je i nagrada za najbolju mušku epizodu koju je dobio Milan Ilić za ulogu Miće.
Jeleni Jovanović je dodeljena nagrada za najbolju žensku ulogu za rolu Katarine u predstavi „Crna dama“ jagodinskog pozorišta, sa obrazloženjem da glumica jako lepo plasira, ali isto tako i čuva emocije, smisleno i podržano unutar svog lika, dajući mu time neku posebnu patinu.
Nagrada za najbolju žensku epizodu pripala je Neveni Miljković za ulogu Ardelije u predstavi „Epitaf“ Ustanove – Kulturni centar iz Smederevske Palanke. Ansambl predstave „Tre sorele“ Teatra 13 iz Blaca nagrađen je za kolektivnu igru, dok je nagradu za posebno glumačko ostvarenje dobio Predrag Živanović za ulogu Đurđa Brankovića u predstavi „Zmaj od Srbije“ Amaterskog pozorišta KUD „Obilić“ iz Krnjeva.
U čast nagrađenih izvedena je predstava DrAmatera Leskovačkog kulturnog centra „Fernando Krap mi je napisao ovo pismo“ po tekstu Tankreda Dorsta, u režiji Darka Zloporubovića. Ovogodišnji Festival amaterske pozorišne režije zatvorila je Miljana Gavrilović rečima da su svi pobednici festivala, samim tim što su mnogi učesnici stali rame uz rame sa profesionalnim predstavama. 
 
Ivana Ristić