Позив за бесплатну радионицу за ученике основних школа

„Како синхронизовати анимирани филм” у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids” у Лесковачком културном центру

Почињу радионице!!!!

„Како синхронизовати анимирани филм” у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids” је едукативна радионица намењена основцима из Лесковца који уживају у гледању синхронизованих анимираних филмова и који би волели да свој глас позајме неком од јунака у анимираном филму. Такође, радионица је намењена и онима које занима сам процес синхронизације филма, без обзира на то да ли је филм анимирани, играни или документарни.

Радионица има за циљ да неизоставни део видео-садржаја – а то је глас – приближи ученицима  основних школа на такав начин да сами ђаци учествују у креативном процесу синхронизације и давања гласа карактерима или самим глумцима.

Радионица, поред конкретног знања о синхронизацији и искуству које ће полазници стећи, помаже учесницима да препознају значај филма и самог одласка у биоскоп, као и да једног дана и сами можда пронађу себе и дефинишу своју будућу професију.

Радионица „Како синхронизовати анимирани филм” ће се одржати у Лесковачком културном центру 13. и 14. октобра.

У првом делу радионице учесници пролазе кроз теорију основе синхронизације филма, а затим најуспешнији полазници активно учествују у самом процесу синхронизације и гласовним тестовима.

Предавачи на радионици и самим секцијама су глумци – филмски професионалци са великим искуством у позајмљивању гласова у синхронизацији филмова али и режији самих синхронизација – Весна Шашић Паштровић и Марко Марковић, као и инжењер звука са значајним искуством Миле Новковић.

Радионица обухвата дводневно предавање са практичним радом на самој синхронизацији филма, при чему је најважнији, практични део секције замишљен у потпуности као процес синхронизација како би се практично дошло до идеалних аудио-записа на основу којих ће бити извршена подела улога за саму синхронизацију.

Радионицу „Како синхронизовати анимирани филм” у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids” организује мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и МТС Дворана, који су покренули пројекат „Еуро Фест фор Кидс” подржан од стране Europa Cinemas у оквиру програма „Сарађивати на иновацијама”.

Како се пријавити

Ученици основних школа заинтересовани за радионицу, који су чланови драмских, музичких или хорских секција у својим школама на територији Града Лесковца, треба да припреме кратко мотивационо писмо које садржи основне информације (име, презиме, године, школу, разлог пријаве, интересовања).

Мотивационо писмо не би требало бити дуже од А4 странице, и треба га послати у Ворд или ПДФ формату на адресу: filmski@lkc.org.rs

На радионицу ће бити примљено до 20 учесника, а одабрани ће бити мејлом обавештени о даљим корацима пет дана пред почетак радионице.

Уколико сте основац – пријавите се!

.