Поводом Светског дана поезије организован програм ,,Млади песници Лесковца”

У Лесковачком културном центру је 21. марта 2024. године одржан програм под називом „Млади песници Лесковца“, поводом обележавања Светског дана поезије. Програм се одржао у Камерној сали Лесковачког културног центра са почетком од 12 часова.

Млади песници, старости између 15 и 25 година, имали су прилику да се представе лесковачкој публици својим стваралаштвом. Укупно 16 младих људи се одазвало  позиву и храбро заузело своје место у песничкој столици, изражавајући своје мисли и осећаје кроз стихове, при чему су се највише представљали љубавним песмама и сатиром.

Сваки од учесника имао је потпуну слободу интерпретације, што је резултирало разноликошћу и богатством израза. Атмосфера у сали била је пуна емоција и инспирације, док су млади песници преносили своје поруке публици.

На крају програма, уредница књижевно-издавачког програма, Ана Злопорубовић, у име Лесковачког културног центра, уручила је сваком учеснику поклон књигу из издања Лесковачког културног центра, као знак захвалности за њихов допринос овом догађају.

Честитамо свим младим песницима који су учествовали у програму: Анђелини Петровић, Јовани Петровић, Вељку Петровићу, Ани Стојменовић, Уни Стајић, Сташи Јосић, Анчи Спасић, Луки Пуреновићу, Мирослави Митић, Јани Станковић, Милану Николићу, Анђелки Глигоријевић, Анастасији Трајковић, Сави Николићу, Јани Јовановић и Ђорђу Мичићу. Њихова дела су обогатила овај догађај и оставила велики утисак на све присутне.