Predstavljena knjiga "Hodžina kći"

U Leskovačkom kulturnom centru 23. aprila održana je promocija knjige „Hodžina kći“ Milorada Doderovića, pisca i novinara iz Niša. Doderović se četiri decenije bavi novinarstvom, a od 1994. je stalni akreditovani dopisnik programa na srpskom jeziku australijskog državnog SBS radija.

 

 Bio je urednik niškog omladinskog nedeljnika „Grafit“ 1989. kada je zbog intervjua sa Momom Kaporom „Teške reči lakog pisca“ zabranjen 101. broj ovog lista. Bila je to jedina zabrana nekog lista u vreme Miloševića.

 

Povodom pola veka izlaženja niškog nedeljnika „Narodne novine“ 1995. nagrađen je tada ustanovljenom nagradom za novinarstvo.

U niškoj „Gradini“ objavio je političku biografiju tadašnjeg vođe Srba sa Kosova Miroslava Šolevića „Kako se dogodio Šolević“. U izdanju „Prosvete“ objavio je izabrane intervjue „Držim vas za reč“, a potom monografiju „Amerikanac u Nišu“ o poznatoj niškoj porodici Manić. Objavio je knjigu „Borci plaču posle rata“, u izdanju Udruženja boraca rata 1999, koja je predstavljena na Evropskom sudu u Strazburu i na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu. Autor je istoimene drame.

Na promociji njegove knjige o ljubavi i smrti „Hodžina kći“ govorili su urednik u niškoj izdavačkoj kući „Svici“ Miroslav Jović, urednik u Leskovačkom kulturnom centru Dragan Radović i autor.