Промоција енциклопедије ,,Небеске хероине света”

У Лесковачком културном центру 9. септембра 2021. са почетком у 19 часова одржана је промоција књиге „Небеске хероине света” проф. Радмиле Тонковић, научника, академика, авијатичара, једне од најобразованијих Српкиња.

„Небеске хероине света” је енциклопедија посвећена женама које су дале свој допринос ваздухопловству а чија је улога дуго била неправедно запостављена.
Ова енциклопедија је посебно важна за Лесковчане јер је у њој своје место добила и наша суграђанка Светлана Митровић Миленковић, која је 1984. године уписала прву генерацију жена у Школи резервних официра авијације. Ова жена била је наставник летења и управник лесковачког аеро-клуба.

Промоцији у Лесковачком културном центру синоћ је присуствовао и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, кога је ауторка поздравила следећим речима: „Хвала Вам лепо што негујете културу! Чињеница да сте са нама данас овде говори у прилог Вашој искреној посвећености овој важној области, хвала Вам што сте заједно са директорком Лесковачког културног центра увеличали моју промоцију.”