Stand down sa Nebojšom Milovanovićem

Stand down sa Nebojšom Milovanovićem

 
Poznati pozorišni, filmski i televizijski glumac Nebojša Milovanović gostovao je 20. maja u Leskovačkom kulturnom centru. Izveo je program naslovljen Stand down sa Nebojšom Milovanovićem sačinjen od stihova poznatih pesnika i dramskih pisaca, protkan živom muzikom i video radovima. „Ovaj program izvodim već osam godina, sastoji se od velike poezije koju, mogu neskromno da kažem, govorim onako kako ja mislim da treba da se govori, a svedočanstvo da je to dobar put je to što trajemo i što publika to voli. To su zaista veliki stihovi, uobličeni sa ličnim pričama, na momente je duhovito i promišljeno, liči možda i na stend up, ali je pre svega jedna bogatija pozorišna forma, jedan kolaž, jedan splet, to je predstava“, kaže glumac. 
Leskovačka publika uživala je sinoć u stihovima Matije Bećkovića, Ljubivoja Ršumovića, Dobrice Erića, Brane Petrovića, Milene Marković, Ljubomira Simovića i Viljema Šekspira. Jednako zadovoljstvo za publiku bile su i muzičke numere, među kojima i pesma „Tamo da putujem“, koju je, po stihovima Tina Ujevića, pevao Arsen Dedić. 
Nebojšu Milovanovića pamtimo po ulogama u filmovima „Bure baruta“, „Lajanje na zvezde“, „Balkanska međa“, „Kralj Petar Prvi“; televizijskim serijama „Vojna akademija“, „Koreni“, „Čizmaši“, „Državni službenik“, „Južni vetar“; igrao je u kultnim pozorišnim predstavama „Uobraženi bolesnik“, „Sumnjivo lice“, „Višnjik“, „Švabica“, „Mletački trgovac“, „Šine“. Očekuju ga nove filmske uloge i nastavak snimanja gledanih TV serija u kojima igra, među kojima su „Tajna vinove loze“, „Besa“ i „Kamiondžije“. Posebno ga raduje  nova predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je član duže od dve decenije. „Nedavno je izašla predstava „Pučina“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina, premijera je bila 10. aprila. To je velika predstava, vidimo to po reakcijama publike, već je pozvana na neke festivale i siguran sam da će imati dobar život. To je Nušić, jedno ozbiljno, temeljno čitanje Nušićevih drama, ne komedija po čemu je Nušić pre svega poznat. Radili smo je u doba korone, jedva smo čekali da izađe, a vidimo da se i publika uželela pozorišta i takvih predstava“, naglašava glumac i dodaje da mu je drago da je ponovo u Leskovcu, gde je učestvovao na filmskom festivalu „LIFFE“.  
 
Ivana Ristić