Sreda, 22. april-21:00 #OstaniKodKuće onlajn na sajtu Projekcija dokumentarnog filma "Doviđenja, kako ste?" – Režija: Boris Mitić

Film „Doviđenja, kako ste?“ je satirična dokumentarna bajka o jednom junaku našeg doba koji je spreman da umre za ono u šta veruje, ali ne veruje više ni u šta, sniman je četiri godine duž 50.000 km sporednih puteva Srbije i Republike Srpske, uz naraciju Nebojše Glogovca i aforizme Beogradskog aforističarskog kruga.

Autor ovog dokumentarnog filma, nosilac 12 međunarodnih nagrada sa preko 80 svetskih festivala, je Leskovčanin Boris Mitić, jedan od najnagrađivanijih i u svetu najpriznatijih srpskih dokumentarista. Pored filma “Doviđenja, kako ste?”, režirao je i filmove: “Pretty Dyana” (emitovan 15. aprila na našem sajtu), “Unmik Titanik” i “Slatko od ništa”. Iako samouk, Mitić je i gostujući predavač na preko 50 filmskih škola širom sveta. Trenutno sa suprugom i troje dece živi u Zagrebu, a u Leskovac dolazi da bakin stan pretvori u porodični muzej, a vikendicu u Golemoj Njivi u budući radni prostor.

Za video se pobrinuo Kreativni tim LKC-a.