Вратиле се Муње!

Наставак култног филма Радивоја Раше Андрића Муње! синоћ је имао премијеру у МТС дворани у Београду, а данас (30. март) почиње редовна биоскопска дистрибуција широм земље. Ова урбана комедија  је 2001. године постигла велики успех у Србији. Филм је видело више од пола милиона људи, освојио је трећу награду за сценарио на фестивалу у Врњачкој Бањи, а и дан-данас се препричавају реплике из овог остварења попут „Долче Габана, па и њега ћемо да хапсимо“. Филм Муње: Опет! доноси причу о омиљеним главним јунацима, Попу и Марету, у чијим животима се ништа није променило ни 20 година касније. Ту и тамо сањаре и не разумеју овај свет. Муње 2 потписују исти редитељ и сценариста, Радивоје Андрић и Срђан Анђелић, а и глумачка екипа је готово иста, уз нова лица. Ту су Сергеј Трифуновић, Борис Миливојевић, Никола Ђуричко, Маја Манџука, Сека Саблић, Ивана Зечевић, Миона Марковић и други. 

Шта можемо да очекујемо од новог филма? „Шашаву и бизарну забаву, као и Муње један, то није био класични хумор, него мало искренут“, каже реномирани редитељ Раша Андрић, аутор такође култних остварења Кад порастем бићу кенгур, Три палме за две битанге и рибицу и Лето када сам научила да летим, који је прошле године освојио Гран при фестивала Лајф – награду за најбољу режију „Живојин Жика Павловић“.

Муње 2 су на репертоару биоскопа Лесковачког кулктурног центра од 30. марта до 2. априла од 21х, а од 3. до 5. априла пројекције су од 19 и 21 сат. 

.

И.Р.

.

.