17. TURNEJA SLOBODNE ZONE U LESKOVCU

Sedamnaesta filmska Turneja Slobodne zone u Leskovcu, biće održana od 24. do 28. aprila u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra. Ljubitelji dokumentarnih i igranih filmova imaće priliku da potpuno besplatno pogledaju najnovije filmove izuzetno zapažene na globalno angažovanoj filmskoj sceni.

Turneja Slobodne zone predstavlja jedan od najvećih projekata decentralizacije filmskog sadržaja u zemlji, čiji je cilj razvoj i negovanje filmske publike. U skladu s tim, skoro od početka postojanja festivala – koji se krajem godine održava u Beogradu, Novom Sadu i Nišu – deo festivalskih filmova dolazi i pred gledaoce širom Srbije.

Na turneji u Leskovcu biće prikazani i neki od pobednika 18. festivala Slobodna zona održanog prošlog novembra: najbolji angažovani film međunarodne selekcije Utama i najbollji film selekcije Prva dva koraka Ljubav, nemačke marke i smrt.

Publika će imati priliku da se sretne i sa nekim neodoljivim, živopisnim i neobičnim ženama.

Dokumentarac Pisanje vatrom prati živote i karijere indijskih novinarki iz kaste nedodirljivih u jedinoj potpuno ženskoj redakciji u zemlji.

Francuskinja Žili (Lor Kalami), samohrana majka i sobarica koja ne odustaje od potrage za boljim poslom, junakinja je igranog filma Prekovremeni rad Erika Gravela.

Mađarski film Nežno prati Edinu (Ester Čonka), bodibilderku spremnu da žrtvuje sve za san koji deli sa životnim partnerom i trenerom.

Sve projekcije počinju u 17.00 časova, ulaz je slobodan. Dobro došli u Slobodnu zonu!

.