Četvrtak, 30. april-21:00 #OstaniKodKuce onlajn na sajtu Strings festival 2018. – VEČE VIRTUOZA Koncert: Ana Rakita, violina i Anton Davidjanc, bas – Rusija

Transparentan, lucidan, kristalno jasan zvuk violine – i konačan, dubok bas. Apsorbujuća nežnost i energija. Dvostruka virtuoznost. Duet fenomenalnih ruskih muzičara; talentovana violinistkinja Ana Rakita i svetski poznati basista Anton Davidijanc – nešto su apsolutno jedinstveno – ne samo za naciju, već i za sve na globalnom nivou.
 
Muzičari visokog međunarodnog nivoa, Ana i Anton preplavljuju svojim stepenom veštine, a istovremeno pokazuju sjajan osećaj partnerstva. Njihova muzika je razumljiva za bilo koju vrstu slušaoca, osobama bilo koje dobi i opsega preferencije. Nju vole ljubitelji klasičnog džeza, fuzione muzike ali i oni koji nemaju pojma o žanrovima i stilovima. Ova muzika je za svakoga. Udara vas žestoko, uvlači vas u toplu hladnoću i sigurno će ostaviti otisak u vašem sećanju kao dragoceni pečat koji dugo ostaje.
 
Ana Rakita i, nadasve, Anton Davidjanc su svojim nastupom obeležili STRINGS 2018. i jedni su od najboljih muzičara koji su ikada svirali u Leskovcu.

Za video se pobrinuo Kreativni tim LKC-a.