Sreda, 29. april-21:00 #OstaniKodKuće onlajn na sajtu Selekcija kratkih filmova Stefana Arsenijevića

Film: (A)torzija (2003, 15 min.), kratki igrani

Režija: Stefan Arsenijević

Uloge: Davor Janjić, Admir Glamočak, Emina Muftić

Sinopsis: Tokom ratne opsade Sarajeva, jedina veza sa ostatkom sveta bio je tajni tunel. Sarajevski hor sprema se da kroz tunel krene na evropsku turneju kada neočekivani susret sa jednom kravom dovede u pitanje sve.

 

Film (A)torzija, snimljen po scenariju Abdulaha Sidrana, nominovan je za Oskara (2004) u kategoriji kratki igrani film. Ovaj film je 2003. godine dobio „Zlatnog medveda“ na Berlinskom filmskom festivalu, kao i nagradu Evropske filmske akademije.

 

Film: Jednog popodneva, iznenada (2005, 19 min.), kratki igrani

Režija: Stefan Arsenijević

Uloge: Milena Dravić, Feđa Stojanović, Milica Mihajlović, Nikola Simić, Miloš Vlalukin

Sinopsis: Jednog popodneva, iznenada je duhovita i uvrnuta priča koja prikazuje jedan dan u životu Vere, razvedene sredovečne stjuardese, koja sada radi kao kondukter u tramvaju. Film prati dan u kojem sve kreće naopako.

 

Ovaj kratki film snimljen po scenariju Stefana Arsenijevića i Bojana Vuletića, deo je međunarodnog omnibusa „Izgubljeno – nađeno“ koji je režiralo šest istočnoevropskih reditelja, svako sa svojom pričom o generacijama. Film je otvorio program „Međunarodni forum novog filma“ na Berlinskom festivalu 2005.

 

Stefan Arsenijević je rođen u Beogradu 1977. godine. Završio je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde sada predaje kao vanredni profesor. Za svoje kratke filmove osvojio je preko 30 međunarodnih nagrada. Njegov prvi dugometražni film „Ljubav i drugi zločini“ premijerno je prikazan na Berlinskom festivalu i osvojio je više međunarodnih i domaćih priznanja.

Za video se pobrinuo Kreativni tim LKC-a.