Dela Miloša Šobajića u Galeriji Kombank dvorane

Izložba slika, skulptura i video radova Miloša Šobajića u Galeriji Kombank dvorane produžena je zbog velikog interesovanja publike do 1. maja. To je jedinstvena prilika da se ljubitelji umetnosti upoznaju sa delima našeg proslavljenog slikara.

Miloš Šobajić (1945, Beograd), završio je Likovnu akademiju u Beogradu 1970. godine. Od 1972. Šobajić živi i radi u Parizu. Imao je više od 80 samostalnih i preko 420 grupnih izložbi širom sveta. Njegova dela nalaze se u mnogobrojnim muzejima i galerijama u svetu. Dobitnik je prestižnih priznanja među kojima su Zlatni orden Republike Srbije za dostignuća u umetnosti, Vukova nagrada, Zlatni beočug Beograda, nagrada „Miša Anastasijević“… Godine 2018. Ruska Duma ga je odlikovala ordenom Počasnog gosta Rusije, kada postaje i član Udruženja umetnika Rusije.

IZLOŽBA SLIKA, SKULPTURA I VIDEO RADOVA MILOŠA ŠOBAJIĆA BIĆE OTVORENA DO 1. MAJA U GALERIJI KOMBANK DVORANE

Miloš Šobajić/ Photo: Promo (Kombank dvorana)

Iako je prvobitno Izložba slika, skulptura i video radova Miloša Šobajića u novootvorenoj Galeriji Kombank Dvorane trebalo da bude otvorena od 5. do 25. marta, zbog velikog interesovanja posetilaca, izložba će biti otvorena do 1. maja.

Tako će ljubitelji umetnosti, u delima ovog jedinstvenog stvaracoca moći da uživaju čak mesec dana duže nego što je prvobitno bilo planirano.

Podsetimo, izložba je otvorena 5. marta,  kada je svečano i započeo rad Galerije. Tada je ujedno i predstavljena i knjiga Miloša Šobajića “Mojih devet života“ u izdanju Vukotić medije.

 

Na izložbi, posetioci mogu da vide sedam monumentalnih slika nastalih u poslednjih desetak godina, kao i sliku koja je obeležila početka Pariskog stvaralaštva slikara, ali i tri umetnikove skulpture koje su izlagane širom Evrope.

Miloš Šobajić je na otvaranju izložbe poručio da ona opisuje njegovih poselednjih 20 godina rada, koje svrstava pod zajedničku temu PROGONI.

Navedena umetnička dela nakon izložbe ostaće i predstavljaće deo trajne umetničke postavke Kombank Dvorane, koja će na ovaj način odati posebnu pažnju i prostor posvetiti najvećem slikaru današnjice.

Za Kombank Dvoranu otvranje Galerije je  jedno novo poglavlje u kulturnom životu i radu, jer  je kao institucija  na ovaj način pružila podršku i likovnoj umetnosti.

Miloš Šobajić/ Photo: Promo (Kombank dvorana)

Preuzeto sa sajta www.headliner.rs