Otvoren Festival korejskog filma

Ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če otvorio je 4. decembra Festival korejskog filma u Leskovačkom kulturnom centru. Naslovljen „Upoznajte Koreju kroz filmove“, festival je priređen povodom 30 godina diplomatskih odnosa Srbije i Koreje. Leskovac je jedan od četiri grada u Srbiji, pored Beograda, Sombora i Niša, u kojima je obeležena godišnjica. „Leskovac je veliki privredni i kulturni centar i izabran je zbog intenzivne saradnje sa Korejom“, rekao je ambasador Če, dodajući da je cela godina bila u znaku ovog jubileja i da se bogat kulturni program organizovan tim povodom završava ovim festivalom.
Direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić je naglasila da je ovo prilika da se upoznamo sa drugom kulturom i da širom otvorimo vrata za neke nove projekte i drugačiji vid saradnje.
Do kraja trodnevne manifestacije leskovačka publika moći će da vidi šest korejskih filmova novije produkcije različitih žanrova, od akcionih do istorijskih. Festival su organizovali Ambasada Republike Koreje u Beogradu i Leskovački kulturni centar.