Gordana Vlajić otvorila 5. Festival scenskih minijatura

Отварајући 5. Фестивал сценских минијатура у Лесковачком културном центру Гордана Влајић је данас рекла да деца чезну да уче и да је само потребно да уживају док читају, а да је улога писца да мало подучи и мало забави. Управо на тај начин, позната књижевница казивала је малишанима приче из давнина, о Карађорђу и цркви Покајници, из њене „Заистинске српске бајке“, за коју је добила награду за најбољу књигу за децу 2016. године на 9. Међународној уметничкој колонији у Крчедину. 

Ауторка чија су дела превођена на десетак светских језика, говорила је и стихове из ове књиге у којој младе читаоце упознаје са нашим владарима и српском историјом.

Пето издање фестивала окупило је ове године у такмичарском програму 15 драмских и плесних група из Лесковца, Власотинца, Свођа и Брестовца. У оквиру пратећег програма фестивала, на чијем отварању је наступио плесни клуб „Степ бy Степ“, биће одржана ликовна радионица. 

Фестивал ће бити затворен сутра доделом награда и извођењем гостујуће представе Дечијег центра из Зајечара. О наградама ће одлучивати жири у саставу Весна Мирковић Ђорђевић, глумица лесковачког Народног позоришта, Братислав Станисављевић, уметнички руководилац и кореограф Ансамбла народних игара и песама „Абрашевић“ Лесковачког културног центра и Дарко Злопорубовић, уредник драмског програма Културног центра.