Pobednik Dramski studio "Avangarda"

Представа „Свадба у златној шуми“ Драмског студија „Авангарда“ из Лесковца освојила је прву награду на управо завршеном 5. Фестивалу сценских минијатура.

Друга награда је припала минијатури „Само нам је љубав потребна“ ПУ „Милка Диманић“ из Власотинца. Минијатури „Ријалити бајка“ ОШ „Бранко Радичевић“ из Брестовца додељена је трећа награда. Ђорђији Аранђеловић из ове представе припала је награда за најбољу женску улогу, док је за најбољу мушку улогу награђен Петар Вељковић за лик у минијатури „Све док срце куца“ ОШ „8. октобар“ из Власотинца. Ученику ове школе Павлу Марковићу припала је награда за најбољи сценско-акробатски наступ за улогу у минијатури „Акробатика“. ПУ „Вукица Митровић“ из Лесковца освојила је награду за колективну игру у минијатури „Морска азбука“. Минијатура „Све је то ствар укуса“ ОШ „Васа Пелагић из Лесковца награђена је за најкреативнију костимску изражајност. Одлуке о наградама донео је жири у саставу Весна Мирковић Ђорђевић, глумица лесковачког Народног позоришта, Братислав Станисављевић, уметнички руководилац КУД „Абрашевић“ Лесковачког културног центра и Дарко Злопорубовић, уредник драмског програма Културног центра.

Награђеним учесницима уручене су пригодне награде компаније „Моравка“. У част награђених изведена је представа „Звездано дете“ Драмског студија Дечијег центра у Зајечару.

ff-font-awesome4 icon-angle-leftff-font-awesome4 icon-angle-right