Izvedena premijera "Fernanda Krapa"

На сцени Лесковачког културног центра синоћ је премијерно изведена представа „Фернандо Крап ми је написао ово писмо“ по тексту Танкреда Дорста у режији Дарка Злопорубовића. 

У овој причи немачког писца о девојци коју су родитељи продали богаташу, играју Милица Ивковић, Немања Станковић, Жарко Митић и Ђорђе Ристић. ДрАматери се у овом комаду баве темама о магији љубави и да ли искрено воли онај који то говори и стално понавља или онај који то немо показује.

 Прва реприза представе је 6. марта, а аматерску позоришну трупу Лесковачког културног центра потом очекују гостовања и учешће на фестивалима широм Србије.

Протагонистима и редитељу синоћ су након премијере уручене награде које су освојили на „Лектирићи фесту“ у Прокупљу, где су прошле године наступали са „Ревизором“. На овом фестивалу аматерских позоришта, у конкуренцији девет представа из Србије и Македоније, ДрАматери су добили пет награда: за најперспективнији ансамбл, редитељ Дарко Злопорубовић за неговање драмске баштине, Жарко Митић и Немања Станковић за најбољег главног, односно епизодног глумца и Срђан Цакић за најбољи костим.

ff-font-awesome4 icon-angle-leftff-font-awesome4 icon-angle-right