Književni konkurs „NOVICA TADIĆ“ za mlade pesnike

View this email in your browser

На иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије, Завод за проучавање културног развитка расписује јавни позив за

 

Књижевни конкурс
„НОВИЦА ТАДИЋ“
за младе песнике

 

Конкурс се расписује у знак сећања на песника Новицу Тадића, чији је опус обележио српску поезију на размеђу 20. и 21. века и чији ауторски статус превладава све поетичке и друге поделе на актуелној књижевној сцени, а у циљу подстицања стваралаштва младих песника на српском језику. Конкурс је први пут расписан 2018. године.
 
Право учешћа на конкурсу имају сви песници који у тренутку расписивања конкурса нису навршили више од 35 година живота и који пишу на српском језику, без обзира у којој држави живе.
 
Необјављене рукописе песничких збирки, обима до пет ауторских табака, аутори треба да доставе у једном штампаном примерку, на адресу: Завод за проучавање културног развитка, Риге од Фере 4, 11 000 Београд (са назнаком: за конкурс „Новица Тадић“), као и у електронском облику, у PDF формату, на електронску адресу: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (уз напомену у предмету писма: За конкурс „Новица Тадић“).
 
Радови треба да буду потписани пуним именом и презименом аутора. На првој страници штампаног рукописа и рукописа у PDF формату, поред наслова и имена аутора, треба да буде наведена његова поштанска адреса, електронска адреса и контакт телефон. Уз електронски примерак рукописа аутор треба да достави и скенирану копију личне карте. Аутор на конкурс може послати само један рукопис.
 
Раније објављивани и награђивани радови, као ни избори из претходно објављиваних збирки песама неће бити узимани у обзир.
 
Петочлана комисија ће прегледати све приспеле радове и изабрати највише три рукописа, а резултати конкурса ће бити објављени најкасније до Светског дана поезије, 21. марта 2020. године.
 
Добитници ће бити награђени плакетом са ликом Новице Тадића и објављивањем награђених рукописа у оквиру едиције „Присуства“, названој по првој песничкој збирци Новице Тадића, покренутој у оквиру издавачке делатности Завода за проучавање културног развитка.
 
Рок за слање рукописа је 12. фебруар 2020. године.
 
Све додатне информације о конкурсу могуће је добити путем електронске адресе vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs или на телефон 011 2637 565.

Јелена Ђорђeвић
службеник за односе сa јавношћу
PR manager
 
Завод за проучавање културног развитка
Риге од Фере 4, Београд
 
Center for Study in Cultural Development
Rige od Fere 4, Belgrade
 
Tel:
+381 11 2181046
+381 11 2137565
Mob:
+381 69 169 162 8
+381 62 521 082
 
Fax: +381 11 2638 941
 
E-mail:
jelena.djordjevic@zaprokul.org.rs
pr@zaprokul.org.rs
 
Web: www.zaprokul.org.rs
 
 

 
 

Copyright © 2020 Завод за проучавање културног развитка, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp