Marko Janketić, "Plavi cvijet" i "Zastoj" danas na LIFFE-u

Petog festivalskog dana 14. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, u glavnom takmičarskom programu biće prikazana dva filma. Hrvatski flm „Plavi cvijet“ Zrinka Ogreste, dobitnik pulske „Zlatne arene“ za najbolji film, na programu je od 19 sati u Narodnom pozorištu, dok je slovenački film „Zastoj“ Vinka Moderndorfera, od 21 sat u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra.

U Krupnom planu danas u LKC od 19 sati gost će biti jedan od najtalentovanijih glumaca mlađe generacije, Marko Janketić, koji je ove godine na LIFFE-u član žirija takmičarskog programa.

U istom prostoru, od 17 sati biće predstavljena knjiga „Kulturna politika i stimulacija filmske proizvodnje u Srbiji“ dr Darje Bajić Božović.

 

Danas od 15 sati u LKC-u biće održana redovna Konferencija reditelja. Na njoj će učestvovati: reditelj Darko Bajić, umetnički direktor LIFFE-a, hrvatski reditelj Hrvoje Hribar, član novog Umetničkog veća LIFFE-a i nekadašnji direktor HAVC-a, slovenački reditelj Klemen Dvornik, predsednik Udruženja evropskih filmskih reditelja (FERA), Stefan Đilineo, direktor UFUS AFA Zaštite, reditelj Srefan Arsenijević (putev video-linka) i reditelj Srdan Golubović. Na Konferenciji reditelja govoriće se na nekoliko važnih tema o položaju reditelja i njihovom ostvarivanju prava na naknadu autorskih prava za prikazivanje filma.

FOTO: PROMO