Отворен Дигитални културни центар

Лесковачки културни центар данас је отворио јединствен креативни јавни простор формиран у адаптираним просторијама који има за циљ да подстакне развој и промоцију савремене културе и креативних индустрија у Лесковцу. Мултифункцијски простор опремљен је најсавременијом опремом за рад и стваралаштво али и простор у коме ће се одвијати програми из области креативних индустија. Хаб је одлично место за рад, учење и креативност. Овај пројекат је реализован у посредству локалне самоуправе Града Лесковца и Министарства културе и информисања укупним улагањем од 4,2 милиона динара, 3 милиона динара за извођење грађевинских радова је финансирало Министарство културе, док је остатак од 1,2 милиона град Лесковац определио за опремање простора. Директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић је на отварању казала: Понекад ми се чини да говоримо различитим језицима и да се тако мало разумемо. Ми ваши родитељи рођени шесдесет и неке и васпитавани традиционално и ви, наша деца који живите у времену високог технолошког развоја, виртуалне стварности, 5 г мрежа, вештачке интелигенције, друштвених мрежа… Хаб, гејминг, ви ар, пик деск презентације, коворкинг, само су неки од појмова које ви користите у свакодневној комуникација, а нама је тешко и да неке од тих појмова изговоримо а камоли разумемо. У жељи да вам се приближимо и понудимо садржаје који ће вам бити интересантни и иновативни, ми у Лесковачком културном центру смо одлучили да овај простор претворимо у један wоркинг простор, хаб који ће вам по опреми, организацији рада и садржајима, надамо се заголицати машту.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у свом обраћању истакао:
„Ово место нове креативности отворено за све људе да се у њему упознају, разговарају, стварају и представе свој рад, је још једна потврда да запослени у Лесковачком културном центру на челу са директорком Цонић раде посвећено и константно модернизују и унапређују рад у складу са технологијом 21. века. Град Лесковац је поносан на центар какав до сад није имао и сигуран сам да се у њему неће окупљати само млади, већ суграђани свих генерација, јер нуди пријатно место за рад, комплетно опремљен простор са техничком опремом, брзи интернет, техничку подршку и многе друге погодности и садржаје.“
Данас су током церемоније отварања Дигиталног културног центра подељене и прве омладинске картице које су настале захваљујући иницијативи члана Градског већа Стефана Китановића. Стога је отварању Дигиталног центра присуствовао велики број младих.