Pobednici konkursa za vizuelni identitet festivala Strings

Nakon pandemije korona virusa, koja nas je zaustavila na završetku konkursa za logo i vizuelni identitet muzičkog festivala Strings 2020, objavljujemo imena pobednika konkursa. Podsećamo da je stručna komisija dodelila dve ravnopravne prve nagrade za rešenja pod šifrom 02082002 autora Teodore Nikolić iz Niša, kao i pod šifrom kefya2 autora Čert Vučka i Martine Kač Nemanič iz Pirana, Slovenija.
 
Teodora Nikolić je rođena 1998. godine u Nišu. Student je treće godine grafičkog dizajna na Fakultetu umetnosti u Nišu. Član je nezavisne umetničke grupe „Peta 128“. Izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Boru.
 
Črt Vučko je rođen 1996. godine u Sloveniji. Završio je osnovne studije grafičkog dizajna, a sada je student master studija na Fakultetu za dizajn u Ljubljani.
 
Martina Kač Nemanič diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu, potom nastavila studije na Akademiji likovnih umetnosti, a doktorske studije je završila na Pedagoškom fakultetu u Ljubljani. Predavač je na Odseku za vizuelne komunikacije na Fakultetu za dizajn u Ljubljani. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, među kojima su i priznanja za umetnička dela i najboljeg pedagoga na matičnom fakultetu. 

Za video se pobrinuo Kreativni tim LKC-a.