Počinje 45. Likovna kolonija "Vlasina 2018."

Једанаесторо уметника са домаћим и међународним признањима од данас па у наредних седам дана ствараће своја дела на јубиларној, 45. Ликовној колоноји „Власина 2018“, у организацији Лесковачког културног центра (ЛКЦ), где је синоћ отворена изложба слика са прошлогодишње колоније.

Изложбу је отворила Кристина Васиљковић, помоћница градоначелника Лесковца која је оценила „да нас ЛКЦ свакодневно изненађује богатим програмима“.

„Такав је случај и вечерас са овом изложбом која представља богати опус стваралаштва еминетних уметника који су прошле године стварали своја дела инспирисани природом власине. Град Лесковац препознаје и финансијски подржава колонију, па је и овогодишња 45. подржана, а пракса ће се наставити и убудуће“, рекла је Васиљковићева поздрављајући окупљене у име градоначелника Лесковца.

Директорка ЛКЦ-а је Сања Цонић казала је да је „Власина 2017“ збирка радова настала на прошлогодишњим колонијама, али и на претходним.

„Ликовни програм је веома значајан за Лесковачки културни центар. Власина, сада 45. по реду, показује традицију и квалитет овог програма, а ми се боримо да свака наша активност има посетиоце, своју публику“, нагласила је Цонићева.

Селектор и ликовни уметник из Београда Нина Тодоровић истакла је да учесници овогодишње ликовне колоније на Власини имају и међународну каријеру и да су врло активни на домаћој ликовној сцени.