STRINGS U SLICI I REČI 7

Petak, 26. julZavršni koncerti polaznikaZavršni koncerti polaznika STRINGS-a održani su 26. jula u Leskovačkom kulturnom centru i Svečanoj sali grada. Bila je to prilika da mladi talenovani muzičari pred leskovačkom publikom, profesorima i kolegama pokažu koliku su napredovali ove godine.
Subota, 27. julDodela diploma
Ovogodišnji STRINGS je završen 27. jula dodelom diploma polaznicima. Uz ocene da je ovogodišnje izdanje prevazišlo sva prethodna, na svečanosti je saopšteno da će STRINGS od naredne godine imati umetničkog direktora i da je ova funkcija poverena poznatom umetniku i pedagogu Panti Veličkoviću, profesoru viole na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i Školi za muzičke talente u Ćupriji, koji je uz to i graditelj gudačkih instrumenta.Koncert Lenke Petrović
Sedmi međunarodni festival i letja akademija muzike STRINGS završen je koncertom Lenke Petrović, mlade harfistkinje koja je osnovne studije završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a master studije na Džulijardu u Njujorku. Lenka Petrović je pobednica prestižnog Međunarodnog takmičenja harfista u Izraelu prošle godine, gde je osvojila i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje Vltave Bedžiha Smetane. Nastupala je kao solista sa Simfonijskim orkestrom Haife, Festivalskim orkestrom Univerziteta u Indijani, Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu i Filharmonijom mladih Borislav Pašćan. Učestvovala je na međunarodnim festivalima harfe u Beogradu, Zagrebu i Moskvi.