U Beogradu predstavljen program 12. Festivala filmske režije LIFFE

U beogradskoj Kombank dvorani danas je održana konferencija za medije povodom dvanaestog festivala filmske režije LIFFE 2019. koji će se ove godine u Leskovcu odrzati od 18. do 22. septembra.

 

Prisutnim novinarima danas su se obratili Darko Bajić, umetnički direktor festivala, Sanja Conic direktorka LKC-a, Milan D. Špiček selektor festivala i Miroljub Stojanović ispred Filmskog centra Srbije.

 

Darko Bajić, umetnički direktor festivala, upoznao je prisutne sa programom festivala, istakavši ovom prilikom da će biti prikazana jedna međunarodna i četiri premijere.

 

Ovogodišnji festival otvoriće proslavljeni srpski glumac Miloš Biković, sa filmom Balkanska međa. Laureat Živojin Žika Pavlović ove godine ide u ruke Bogdana Diklića, a tokom ove petodnevne manifestacije biće promovisani mladi režiseri i njihova dela, kao i promocije i izložbe na pet lokacija u gradu, od kojih bih ja posebno izdvojio izložbu posvećenu Nebojši Glogovcu -kazao je Bajić.

 

 

Selektor festivala Milan D. Špicek najavio je promociju devet regionalnih filmova.

 

 

U okviru glavnog festivalskog programa biće prikazano devet regionalnih filmskih ostvarenja, osam u takmičarskom programu i crnogorski film “Poslednji YU filmski romantik” koji će biti prikazan van takmičarske selekcije. Bosanski film “Sin” i i slovenački “Glumim , Jesam” imaće srpsku premijeru upravo u Leskovcu. Publika će imati priliku da pogleda i pilot epizode četiri serije “Biser Bojane 2“ u režiji MIME Karadžića, “Grupa” Uroša Tomića, „Dug moru” Gorana Gajića” i “Senke nad Balkanom 2” Dragana Bijelogrlića – istakao je Špiček.