Samit fotografa eks Jugoslavije

Na otvaranju 11. Samita fotografa eks Jugoslavije, 6. oktobra u 20 sati u Leskovačkom kulturnom centru, biće uručena nagrada „Tomin šešir“ ovogodišnjem laureatu Branimiru Ritonji, jednom od najeminentnijih slovenačkih fotografa koji će se predstaviti i samostalnom izložbom. Ovo prestižno priznanje, nazvano tako po doajenu jugoslovenske i srpske novinske fotografije Tomislavu Peterneku, dodeljuje Foto klub „Leskovac“ za doprinos razvoju fotografije i međunarodne saradnje. 
Narednog dana, 7. oktobra u 19 časova u Narodnom muzeju, biće otvorena samostalna izložba jednog od najuglednijih srpskih fotografa, profesora fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu Branimira Karanovića, koji će potom održati predavanje.
Uz samostalne, okosnicu programa čine i dve kolektivne izložbe, izbor foto klubova i nacionalnih udruženja sa prostora nekadašnje Jugoslavije i fotografije nastale na prethodnim okupljanjima. Do kraja manifestacije, 10. oktobra, više od 35 fotografa iz zemlje i regiona učestvovaće u radionicama, pratiće predavanja, promocije i zabeležiti znamenitosti našeg grada i okoline i lepote Stare planine. 
Organizatori su Foto klub „Leskovac i Leskovački kulturni centar, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. 
 

FOTO: This and That Productions